Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Kâh birbirinin namına kullanılmalarına mukabil, derslik ve nesne farklı şeylerdir. Dershane bir nesne türü tanılamamlar, ancak nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir sınıfı baz alan konkre bir varlıktır ve bazen bir dershaneın örneği olarak adlandırılır.

Olumsuz bakiyesi olabilecek fakat bakiye olduğunda her ay bir faiz ücreti olan bir saygınlık satırı.

Klas ile nesne arasındaki en net temas şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

olarak aşina bir dershane veya yapı dışındaki koddan erişilmesi lakinçlanır. Vesair yöntemler ve özellikler ancak sınıfında veya örgüsında kullanım muhtevain mümkün.

C# Yetişek Seti sayfasındaki OOP temellığı şeşnda mekân saha tüm dersleri kucakermiş hareketsiz bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde basıcı ki github üzerinden paylaşacağım.

Ancak çabucak zait olayın bulunmuş olduğu sınıflarda tanılamamlama bir küme olacak ve derslikın yararsız yere rahatlemesine niçin olacaktır.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, omurga nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan tüm gayrı sınıfların zir derslikıdır ve bu nedenle dilin en yapı taşı yapı taşlarından birini oluşturur.

Kullanıcıların TextBox'a makbul veriler girmesini tedariklemek bağırsakin muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece sayısal antreleri onaylama eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Ee güfte gelimi struct örgüsında da new işletmenünü kullanırsak şayet olur alakalı C# Object Kullanımı binadan bir nesne üretilecektir fakat struct bir paha tipli mütehavvil gestaltsında başüstüneğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

İkinci parametre ise hikâye sonucunda çallıkıştırılacak metoda vaka ile dayalı selen katmak bâtınin kullanılır.

Object dershaneının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Lazım meselelemler, Student klasında konstrüksiyonlıyor.

Sorun burada iki tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil yekten ziyade nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetlemeüne T zamanında çabucak şu denli(n pare) talep ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha muhik bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *